Prvi 4um o Ani Bebic

Prvi 4um o Ani Bebic..
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Nesto o njemu

Go down 
AuthorMessage
Becca
Admin
Becca

Posts : 184
Join date : 2009-01-17

Nesto o njemu Empty
PostSubject: Nesto o njemu   Nesto o njemu EmptySat Jan 17, 2009 8:01 pm

Dragan je studirao glumu, a na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu proglašen je čak i za najboljeg studenta. Iza njega je preko 50 kazališnih premijera. Bavi se glumom i režijom i stalni je član 'Kamernog teatra 55'. Snimio dvadesetak filmova i TV serija, uglavnom u stranim produkcijama. Maca ima sina Lava i samohrani je otac.
Dragan Marinković, sarajevski amater koji se godinama vrti oko glumačke scene, ali bez važnije uloge, napokon je dočekao svojih, za publiku vrlo dugih, pet minuta. Poznat po bahatom primitivizmu i ogavnom ponašanju taj je nadobudni proizvod sarajevske "ublehaške" škole danas voditelj raznih emisija na srbijanskoj folk televiziji Pink, koja odnedavno emitira svoje programe i u Bosni i Hercegovini.

Psovke, pljuvanje, galama, maltretiranje žena pa ispuštanje raznolikih tjelesnih zvukova i vjetrova sastavni su dio zabave koja je naišla i na odobravanje malog dijela bh tiskovina koje u njemu vide nekakvu originalnost. Upravo kroz tu činjenicu valja sagledati (ne)ponašanje brojnih međunarodnih i domaćih institucija za kontrolu sadržaja televizijskih programa koji još niti jednom nisu kaznili, mada su trebali i ukinuti, taj pornografsko primitivni uradak. Lokalpatriotizam i kolonijalni mentalitet koji se nekontrolirano prosipa iz njegovih zapjenušanih usta zbilja su uvreda za građanstvo Bosne i Hercegovine, kojegu regionalnom konceptu TV Pink tobože predstavlja promašeni, ali jednako tako ambiciozni Dragan Marinković.

Niti oznaka da se programi koje on vodi ne preporučuju djeci, ali niti ozbiljnoj publici, nije dovoljna zaštita od trovanja medijskog prostora primitivizmom koji je duboko ispod svake kulturne razine. On je zlo i elementarna nepogoda, ali i zrcalo opće kulturološke propasti ovdašnjeg društva. Jadna je publika koja može pretrpjeti takvu količinu gluposti i estetskog sunovrata. Koliko smo sami krivi zbog nevjerojatnog poremećaja vrijednosti, a koliko je sve to posljedica agresije, teško je utvrditi.
Back to top Go down
View user profile http://aneebebic.forumotion.com
 
Nesto o njemu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prvi 4um o Ani Bebic :: Voditelji OT-gala :: Dragan Marinković Maca-
Jump to: